Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen4.9g35kcal0g0g3.9g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 57g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Lehtikaali 18g7.1kcal0.6g0.7g0.1g0.4g
Kesäkurpitsa zucchini 73g13kcal0.4g1.8g0.3g0.5g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g25g15kcal0.2g1.3g1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana555g168kcal4.6g10.6g10.8g4.4g
Valittu annoskoko278g84kcal2.3g5.3g5.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna139g42kcal1.2g2.7g2.7g1.1g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612