Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 450g1361kcal80.7g218.3g4.5g48.2g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Vesi1801g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.1g5.9kcal0.2g0.8g0.1g0.6g
Sinappi 9g12kcal0.4g1.3g0.5g0.2g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 390g472kcal39.6g8.8g30.9g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g3774kcal244.8g470g72.4g103.8g
Valittu annoskoko2772g1887kcal122.4g235g36.2g51.9g
Annoskoko puolitettuna1386g943kcal61.2g117.5g18.1g26g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662