Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 485g1665kcal49.4g339.6g5.8g17g
Sokeri 555g2253kcal0g554.6g0g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.5g0g0g
Ruokasooda 9g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g60kcal0g14.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g233g1703kcal2.3g2.3g186.6g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g187g58kcal6.3g8.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 205g293kcal25.7g0.6g21g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g467g327kcal56g18.7g2.3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g583g257kcal1.7g58.3g2.9g9.3g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.9kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g13271kcal284g2002g437.2g52.6g
Valittu annoskoko2772g6636kcal142g1001g218.6g26.3g
Annoskoko puolitettuna1386g3318kcal71g500.5g109.3g13.2g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615