Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen100g460kcal19.8g1g41.9g30.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g100g570kcal22.8g19.5g49.6g6g
Grahamjauho 220g721kcal23.2g133.5g4.8g21.8g
Ruokaöljy keskiarvo 108g954kcal0g0g107.9g0g
Kurpitsansiemen, Risetti100g564kcal18g42g36g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%40g100kcal5.6g4.4g2.2g19.6g
Vehnäjauho puolikarkea 975g3345kcal99.4g682.5g11.7g34.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5548g13709kcal403.8g1800g509g238g
Valittu annoskoko2774g6854kcal201.9g900g254.5g119g
Annoskoko puolitettuna1387g3427kcal101g450g127.3g59.5g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=114270