Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g8.5g29kcal0.6g6.2g0.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 100g38kcal1g6.9g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g40g68kcal8g0g4g0g
Basilika, tuore 1.3g0.4kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.1g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g50g20kcal2.5g2.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana556g360kcal27.8g33.2g11.6g6.4g
Valittu annoskoko278g180kcal13.9g16.6g5.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna139g90kcal7g8.3g2.9g1.6g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531