Omenapähkinäpaistos

Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 175g62kcal0.3g12.5g0.2g3.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 21g148kcal0.1g0g16.6g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g33g128kcal0.1g31.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Kaurahiutaleita(lidl)22g77kcal3.1g12.3g1.5g2.2g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g11g67kcal2.7g1.5g5.5g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana556g1063kcal15.6g136.8g48g14g
Valittu annoskoko278g531kcal7.8g68.4g24g7g
Annoskoko puolitettuna139g266kcal3.9g34.2g12g3.5g
Arvot/100g100g191kcal2.8g24.6g8.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306258