Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 78g22kcal0.9g3.2g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)29g9kcal0.5g1.3g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g11g11kcal0.5g1.9g0g0.5g
Chili paprika punainen3.1g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja0.8g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen16g4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.6g4.4kcal0.1g0.1g0.4g0g
Porkkana 24g7.7kcal0.1g1.3g0g0.6g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)2.3g4.5kcal0g1.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 16g4.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana557g139kcal5g22g1.4g7g
Valittu annoskoko279g70kcal2.5g11g0.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna139g35kcal1.3g5.5g0.4g1.8g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990