Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 900g423kcal16.4g64.4g8.3g11.3g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1199g3958kcal143.9g791.6g28.8g98.3g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 60g530kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g9822kcal320.6g1712g194.2g219.2g
Valittu annoskoko2784g4911kcal160.3g856g97.1g109.6g
Annoskoko puolitettuna1392g2456kcal80.2g428g48.6g54.8g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021