Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen113g37kcal3.7g5.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 56g229kcal0g56.4g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.8g12kcal0.4g2.3g0.3g1.1g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 38g267kcal0.3g0.2g30.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g38g67kcal0.1g3.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1297kcal16.6g136.6g65.2g3.4g
Valittu annoskoko279g649kcal8.3g68.3g32.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna140g324kcal4.2g34.2g16.3g0.9g
Arvot/100g100g232kcal3g24.5g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854