Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g64kcal0.1g0g7.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen90g30kcal3g4.4g0g0g
Hiiva 9g6.7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)54g178kcal14.6g0g13g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g402kcal11.9g81.9g1.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1360kcal61.6g172.8g43.2g9.4g
Valittu annoskoko279g680kcal30.8g86.4g21.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna140g340kcal15.4g43.2g10.8g2.4g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570