Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen36g12kcal1.2g1.8g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 25g103kcal0g25.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 62g213kcal6.3g43.5g0.7g2.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g9g65kcal0.1g0.1g7.2g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)36g68kcal0.1g16.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki60g34kcal5.1g3g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu24g14kcal0.2g1.1g1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1083kcal32g184g22g5.2g
Valittu annoskoko279g542kcal16g92g11g2.6g
Annoskoko puolitettuna140g271kcal8g46g5.5g1.3g
Arvot/100g100g194kcal5.7g33g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817