Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g225g135kcal3.4g29.2g0.2g2g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Tomaattimurska 1440g423kcal8.1g76.3g2.9g27.4g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)41g41kcal3g6.9g0.2g0.9g
Sokeri 5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 108g29kcal3.4g1.1g0.9g1.7g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5580g2109kcal36.4g240.2g98.4g64.8g
Valittu annoskoko2790g1054kcal18.2g120.1g49.2g32.4g
Annoskoko puolitettuna1395g527kcal9.1g60.1g24.6g16.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766