Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.5g7.1kcal0.4g0g0.6g0g
Sinappi 0.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Viinietikka 1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g416kcal0.8g0.4g46.2g0.2g
Valittu annoskoko28g208kcal0.4g0.2g23.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g104kcal0.2g0.1g11.6g0.1g
Arvot/100g100g738kcal1.4g0.7g81.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868