Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 5.1g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sipuli 3.1g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1.2g3.3kcal0g0g0.3g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 2.3g3kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g20kcal0.4g2g0.8g0.6g
Valittu annoskoko28g10kcal0.2g1g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g5kcal0.1g0.5g0.2g0.2g
Arvot/100g100g36kcal0.7g3.5g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906