Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.3g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)14g3.5kcal0.1g0.8g0g0.2g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g28kcal0.4g2.4g1.8g0.6g
Valittu annoskoko28g14kcal0.2g1.2g0.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g7kcal0.1g0.6g0.5g0.2g
Arvot/100g100g50kcal0.7g4.3g3.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471