Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 6.5g22kcal0.7g4.5g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g5.6g6.7kcal0.2g0.3g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g7g4.6kcal0.8g0.3g0g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.8g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g104kcal4.4g16.6g2g0.4g
Valittu annoskoko28g52kcal2.2g8.3g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g26kcal1.1g4.2g0.5g0.1g
Arvot/100g100g183kcal7.7g29.2g3.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908