Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl3.3g11kcal0.5g2.1g0.1g0.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.7g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Rahka, valio4.1g2.6kcal0.4g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 4.9g2.2kcal0g0.3g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 6g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 5.4g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g103kcal4g11.6g4.4g1g
Valittu annoskoko29g52kcal2g5.8g2.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g26kcal1g2.9g1.1g0.3g
Arvot/100g100g181kcal7g20.4g7.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558