Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g0.8g4.4kcal0.1g0.3g0.3g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g3.1g19kcal0.4g0.1g1.9g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g6.3g16kcal0.4g0.2g1.5g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g6.3g18kcal0.2g0.2g1.9g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g7.8g5.1kcal0g1.1g0g0.1g
Cologran makeutusneste (Lidl)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.9g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g152kcal3g3.8g13.8g0.2g
Valittu annoskoko29g76kcal1.5g1.9g6.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g38kcal0.8g1g3.5g0.1g
Arvot/100g100g266kcal5.2g6.6g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281046