Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 5.5g40kcal0.1g0g4.4g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)7g43kcal0.6g1.3g3.8g0.9g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.6g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön1.6g11kcal0.1g0.1g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g269kcal3.2g19g19.8g2g
Valittu annoskoko29g135kcal1.6g9.5g9.9g1g
Annoskoko puolitettuna14g67kcal0.8g4.8g5g0.5g
Arvot/100g100g472kcal5.6g33.3g34.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571