Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 21g5kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Tonnikala öljyssä 4.8g9kcal1.3g0g0.4g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g42kcal3.4g1.2g2.4g1g
Valittu annoskoko29g21kcal1.7g0.6g1.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g10kcal0.9g0.3g0.6g0.3g
Arvot/100g100g73kcal5.9g2.1g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083