Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer5.6g29kcal0.2g3.2g1.7g0.3g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.2g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.4g22kcal0.7g4.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g238kcal3.4g25g14g1g
Valittu annoskoko29g119kcal1.7g12.5g7g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g60kcal0.9g6.3g3.5g0.3g
Arvot/100g100g417kcal5.9g43.7g24.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834