Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.8g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)5.2g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Rypsiöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 10g3.7kcal0g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g121kcal1.8g20g3.2g0.8g
Valittu annoskoko29g60kcal0.9g10g1.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g30kcal0.5g5g0.8g0.2g
Arvot/100g100g211kcal3.1g34.8g5.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247