Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g2.7g3.7kcal0.1g0.7g0g0.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 4.6g5.9kcal0.9g0g0.2g0g
Oliiviöljy 0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka0.9g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Parsakaali, keitetty, suolaa 1.4g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 0.9g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk1.3g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana58g35kcal2.8g2.6g1g0.6g
Valittu annoskoko29g18kcal1.4g1.3g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g9kcal0.7g0.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g62kcal4.9g4.5g1.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390