Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g25g6.8kcal0.2g1.3g0.1g0.6g
Ruokajogurtti Valio20g18kcal0.9g1g1.2g0g
Hunaja 3.6g12kcal0g2.9g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.4g3.6kcal0g0g0.4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala70g225kcal10.5g41.5g1.8g7g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%8.2g20kcal1.1g0.9g0.5g4g
Kuivahiiva, annos 11g2.2g7.9kcal1g0.9g0.1g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g70g251kcal9.1g48.8g1.5g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1088kcal45.6g194.6g11.2g28.4g
Valittu annoskoko280g544kcal22.8g97.3g5.6g14.2g
Annoskoko puolitettuna140g272kcal11.4g48.7g2.8g7.1g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619