Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki92g59kcal10.1g3.9g0.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta10g45kcal4g0g3.3g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Manteli 77g476kcal18.6g5.1g41.7g5.6g
Rypsiöljy 7.7g68kcal0g0g7.7g0g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 13g42kcal3.7g0.9g2.6g3.9g
Seesaminsiemen, kuorineen 10g70kcal2.8g0.7g6g1.3g
KauraKuitunen (Hirvelä)11g13kcal0.8g1.7g0.4g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1709kcal94g26.4g135.6g36.4g
Valittu annoskoko280g854kcal47g13.2g67.8g18.2g
Annoskoko puolitettuna140g427kcal23.5g6.6g33.9g9.1g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385