Kaura-tattarinäkkäri

Sekoita kuivat aineet, paitsi fiber husk, keskenään.

Lisää kuumennettu vesi, johon voi on sulatettu sekaan.

Lisää vikana fiber husk, sekoita nopeasti.

Kaada pellille leivinpaperille ja levitä ohueksi levyksi lusikalla vielä nopeammin.

Paista 175 ensin n. ½h.
Jaa 12:een osaan pizzaleikkurilla ja jatka paistamista vielä vartin verran.

Anna jäähtyä, erota palaset toisistaan ja säilytä avonaisessa korissa.

Näin loppu kosteus pääsee haihtumaan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho, 300g pussi (Risenta), annos 50g34g204kcal6.4g1.7g18.4g0g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale10g6kcal1g0.5g0g7.3g
Tattarijauho, Myllynparas23g80kcal3g15.8g0.4g1.2g
Kauralese, luomu (Myllärin luomu), annos 20g17g60kcal2.8g7.9g1.3g2.7g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Fiber husk (1rkl=10g)6.7g0.7kcal0.1g0g0g5.7g
Vesi168g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g988kcal27.4g54.8g70.2g33.8g
Valittu annoskoko280g494kcal13.7g27.4g35.1g16.9g
Annoskoko puolitettuna140g247kcal6.9g13.7g17.6g8.5g
Arvot/100g100g176kcal4.9g9.8g12.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=456365