Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.7g0.3kcal0g0g0g0.6g
Siirappi 5.5g17kcal0g4.1g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g6.9g4.2kcal0.6g0.4g0g5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 28g95kcal1.5g21.1g0.3g0.3g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 14g53kcal0.8g11.6g0.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 138g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 48g156kcal5.8g29.3g1g2.8g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 14g45kcal4g1g2.8g4.2g
Auringonkukansiemen 10g58kcal2.2g1.2g4.8g0.6g
Kurpitsansiemen,kuoreton10g48kcal1.7g4.1g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1000kcal33.2g145.6g30.8g27.6g
Valittu annoskoko280g500kcal16.6g72.8g15.4g13.8g
Annoskoko puolitettuna140g250kcal8.3g36.4g7.7g6.9g
Arvot/100g100g179kcal5.9g26g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974