Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 64g451kcal0.5g0.3g50.8g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g51g198kcal0.1g49.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8.1kcal0g2g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original38g143kcal0g35g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g283kcal8.4g57.8g1g2.9g
Leivinjauhe 2.5g4.5kcal0.1g1g0g0g
Kinuskikastike 13g54kcal0.1g7.2g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g2362kcal25.4g305.2g114.8g5.8g
Valittu annoskoko280g1181kcal12.7g152.6g57.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna140g591kcal6.4g76.3g28.7g1.5g
Arvot/100g100g422kcal4.5g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760