Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala28g90kcal4.2g16.6g0.7g2.8g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton3.8g12kcal0.9g0.4g0.8g0g
Voi vähäsuolainen 19g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g44g154kcal0.7g39g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 28g38kcal3.4g0.1g2.7g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton7.5g24kcal1.7g0.8g1.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark19g100kcal1.5g6g7.9g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g38g45kcal1.1g1.7g3.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl53g181kcal1.1g1.6g18.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark5g27kcal0.4g1.6g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana561g1956kcal31g142g142.6g5.6g
Valittu annoskoko281g978kcal15.5g71g71.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna140g489kcal7.8g35.5g35.7g1.4g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045