Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho sunnuntai7.5g26kcal0.9g5.3g0.2g0.3g
Oltermanni 17%15g41kcal4.5g0g2.6g0g
Kevytmaito hyla (Valio)75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Tomaatti 94g21kcal0.5g3.2g0.3g1.3g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl1.6g5.2kcal0.1g0.3g0.4g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g30g101kcal2.4g21.4g0.7g1.4g
Sipuli 17g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Herkkusieni, tuore Pirkka30g7.5kcal0.8g0.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana561g514kcal24g71.4g13.8g7g
Valittu annoskoko281g257kcal12g35.7g6.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna140g129kcal6g17.9g3.5g1.8g
Arvot/100g100g92kcal4.3g12.7g2.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73620