Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 73g18kcal1.3g1.6g0.2g1.7g
Parsakaali brokkoli 73g26kcal3.4g1.4g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.3g0.1g0.9g
Paprika punainen 35g10kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P37g22kcal0.4g1.6g1.5g0.2g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g15g22kcal2.3g0.3g1.3g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g11g32kcal3.6g0.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana562g280kcal23g17.8g10.6g10.6g
Valittu annoskoko281g140kcal11.5g8.9g5.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna141g70kcal5.8g4.5g2.7g2.7g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900