Churros

Uppopaistoon:

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

Pinnalle:

s

okeria tai sokeri-kaneliseosta

Tarjoiluun:

suklaadippi (esimerkiksi Nutella)

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.

Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.

Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.

---
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1009g0kcal0g0g0g0g
Voi 40% rasvaa 404g1514kcal7.6g8.1g164g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 656g2250kcal66.8g458.9g7.9g22.9g
Muna, annos 60g726g636kcal54.9g6.1g44g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g8800kcal258.6g946.2g431.8g45.8g
Valittu annoskoko2800g4400kcal129.3g473.1g215.9g22.9g
Annoskoko puolitettuna1400g2200kcal64.7g236.6g108g11.5g
Arvot/100g100g157kcal4.6g16.9g7.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120950