Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 474g1923kcal0g473.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 84g280kcal0.1g68.2g0g1.2g
Voi, 1 tl, 5 g557g4068kcal5.6g5.6g445.8g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Mustikka metsä- 1672g736kcal8.4g107g10g55.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g14061kcal29.6g1318.6g911.6g113g
Valittu annoskoko2800g7031kcal14.8g659.3g455.8g56.5g
Annoskoko puolitettuna1400g3515kcal7.4g329.7g227.9g28.3g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593