Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt665g306kcal21.3g31.9g10g0g
Hiiva, 50g67g41kcal8.7g0.7g0.3g0g
Sokeri 186g756kcal0g186g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g41kcal1.5g8g0.9g3.7g
Kananmuna 50g(kpl)67g84kcal7.3g0.2g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1463g5021kcal149.1g1024.2g17.6g51.2g
Voi 200g1447kcal2.4g0.8g162.2g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g133g426kcal22.6g61.2g10g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g16242kcal425.8g2626g414g156.4g
Valittu annoskoko2800g8121kcal212.9g1313g207g78.2g
Annoskoko puolitettuna1400g4061kcal106.5g656.5g103.5g39.1g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726