Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 640g485kcal12g98.7g1.3g6.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g160g112kcal0g6.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)400g340kcal4g14g28g0g
Kasvisliemikuutio 35g107kcal3.3g4.8g8.3g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 640g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g2826kcal58.8g399.6g79.8g59.6g
Valittu annoskoko2800g1413kcal29.4g199.8g39.9g29.8g
Annoskoko puolitettuna1400g706kcal14.7g99.9g20g14.9g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445