Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 275g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl301g255kcal4.2g13.2g21g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 301g833kcal6g9g84.1g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio351g1017kcal119.2g0g59.6g0g
Grahamjauho 110g361kcal11.6g66.9g2.4g10.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl301g1022kcal42.1g192.3g9.3g16.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200g1423kcal1.5g0.8g160.3g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g601g541kcal96.2g8.4g15.6g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Ruokasuola jodioitu 7g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g11845kcal637.6g609.2g762.4g65.6g
Valittu annoskoko2800g5922kcal318.8g304.6g381.2g32.8g
Annoskoko puolitettuna1400g2961kcal159.4g152.3g190.6g16.4g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490