Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 270g536kcal7.1g2.1g52.4g18.1g
Voi 34g245kcal0.4g0.1g27.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 113g312kcal2.3g3.4g31.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 450g81kcal2.5g11.3g1.8g3.2g
Peruna, keskikokoinen 60g135g81kcal2g17.6g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g676g189kcal4.1g40.2g1.4g16.9g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5607g2889kcal36.8g149.4g229.4g78.8g
Valittu annoskoko2804g1444kcal18.4g74.7g114.7g39.4g
Annoskoko puolitettuna1402g722kcal9.2g37.4g57.4g19.7g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164