Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g955g449kcal29.6g38.2g19.1g0g
Siirappi 401g1209kcal0.4g297.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 158g479kcal13.8g87.3g3g21.9g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g186g652kcal25.1g122.2g5.4g10.2g
Vehnäjauho puolikarkea 621g2130kcal63.3g434.6g7.4g21.7g
Hiiva, 50g96g58kcal12.5g1.1g0.4g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)229g869kcal26.8g176.5g5g32.8g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)143g365kcal23.8g48.9g8.7g43g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5616g12424kcal390.6g2412g98g259.2g
Valittu annoskoko2808g6212kcal195.3g1206g49g129.6g
Annoskoko puolitettuna1404g3106kcal97.7g603g24.5g64.8g
Arvot/100g100g221kcal7g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183