Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)561g101kcal10.1g10.1g1.7g11.2g
Keräkaali, 100g140g34kcal1.7g4.8g0.3g2.9g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g39g47kcal1g2.4g3.5g0.6g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)561g224kcal6.2g40.4g2.8g7.8g
Vesi981g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g224g63kcal1.3g13.3g0.4g5.6g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g14g104kcal0g0g11.5g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 84g190kcal13.5g0.4g15.1g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g126g444kcal25.2g0.6g37.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5628g2565kcal119.8g178.8g146.4g58.6g
Valittu annoskoko2814g1282kcal59.9g89.4g73.2g29.3g
Annoskoko puolitettuna1407g641kcal30g44.7g36.6g14.7g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345