Kaura Tosca Puusti

2,5 dl kaura-/soijamaitoa (ei-vegaanisiin tavallista maitoa)
1 pussi kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
1 dl tiiviiksi puristettua fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
siirappia voiteluun (ei-vegaanisiin kananmunaa)

Lämmitä vesi 42C (tai jos käytät tuorehiivaa -> 37C).

Lisää fariinisokeri, suola, kardemumma ja kaneli (ja murenna hiiva joukkoon mikäli käytät tuorehiivaa).

Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää hyvin sekoittaen seokseen.

Lisää loput jauhot muutamassa erässä (mitä pienemmissä sen parempi) ja pehmeä rasva kun noin puolet jauhoista on mennyt.

Vaivaa käsin vähintään 5 min, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin reunoista.

Peitä kulho ja jätä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Kumoa taikina kulhosta ja kaulitse suorakulmion muotoiseksi (n. 35 * 45 cm). Levitä kauratäyte ja rullaa levy pitkältä sivulta lähtien.

Leikkaa rulla puoliksi ja taas rullanpuolikkaat puoliksi.

Jatka tätä kunnes saat 16 palaa.

Nosta palat pellille ja asettele haluamallasi tavalla.

Peitä puustit liinalla, ja laita uuni kuumenemaan 225C.

Kun pullat ovat kohonneet vartin verran, voitele pullat: Lisää tilkkaan siirappia tilkka vettä, ja voitele huolellisesti.

(Vegaanipullat eivät rusketu yhtä hyvin kuin ei-vegaaniset, joten siirappi tekee tarvittavan hämäyksen.) Paista kymmenisen minuuttia.

KAURATÄYTE

100 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl fariinisokeria

Kuumenna margista ja fariinisokeria kattilassa, kunnes margis sulaa.

Lisää kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.

Levitä täyte kaulitetulle taikinalevylle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Laktoositon Kevytmaitojuoma (Valio), annos 200g56g22kcal1.9g1.7g0.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Fariinisokeri75g305kcal0g74.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g293kcal8.7g59.7g1g3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%3.8g9kcal0.5g0.4g0.2g1.8g
Ingmariini,vähärasvaisempi (Arla), annos 10g38g203kcal0.2g0.2g22.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl23g77kcal3.2g12.6g1.5g2.5g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g1816kcal29g299g52g14.6g
Valittu annoskoko282g908kcal14.5g149.5g26g7.3g
Annoskoko puolitettuna141g454kcal7.3g74.8g13g3.7g
Arvot/100g100g322kcal5.1g53g9.2g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248648