Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7538g256kcal0.4g0.4g28.3g0g
Sokeri 55g222kcal0g54.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 64g220kcal6.5g44.9g0.8g2.2g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g32g17kcal2.9g1.3g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g38g45kcal1.1g1.5g3.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 49g19kcal0.1g4g0g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.9kcal0.1g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana564g1604kcal22.4g223.8g66.2g5.8g
Valittu annoskoko282g802kcal11.2g111.9g33.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna141g401kcal5.6g56g16.6g1.5g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072