Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 110g42kcal1.1g7.6g0.2g2.7g
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1.7g5.5kcal0.1g0.3g0.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rypsiöljy rainbow0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g28g85kcal5.9g0.3g5.9g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g31g18kcal1.3g1.5g0.8g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g7.8g27kcal1.6g0g2.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g9g19kcal0.8g0.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana565g413kcal22g21.6g24g6g
Valittu annoskoko283g207kcal11g10.8g12g3g
Annoskoko puolitettuna141g103kcal5.5g5.4g6g1.5g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589