Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 47g142kcal8.4g22.7g0.5g5g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g38g101kcal6.4g0g8.6g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 4.7g11kcal0.7g0g0.8g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana565g510kcal31.2g45.8g19.8g10.2g
Valittu annoskoko283g255kcal15.6g22.9g9.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna141g128kcal7.8g11.5g5g2.6g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371