Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 90g26kcal0.9g4.1g0.3g1.6g
Palsternakka 30g19kcal0.2g3.5g0.1g1.4g
Nauris 120g33kcal1.2g5g0.4g2.3g
Lohifilee 720g1406kcal134.6g0g97.2g0g
Tilli, tuore 24g7.2kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g18g40kcal3.1g3.1g1.6g0.1g
Sipulikuutiot Apetit120g31kcal1.4g5.8g0.2g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g120g20kcal2.3g2.5g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 360g1188kcal7.2g10.8g126g0g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5640g5552kcal304g71.8g452.4g12.4g
Valittu annoskoko2820g2776kcal152g35.9g226.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna1410g1388kcal76g18g113.1g3.1g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981