Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g55.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha799g1326kcal151.8g0g79.9g0g
Sipuli 200g60kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Täysjyväriisi 340g1137kcal20.6g242.2g2.4g25.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 20g58kcal2.2g3g4.2g0.1g
Vesi999g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 399g412kcal13.8g71.9g4.2g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5640g7025kcal383.8g657.8g295.2g85.6g
Valittu annoskoko2820g3512kcal191.9g328.9g147.6g42.8g
Annoskoko puolitettuna1410g1756kcal96g164.5g73.8g21.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316