Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl701g2383kcal14g21g245.3g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g601g2163kcal42.1g414.6g36.1g0g
Sokeri80g325kcal0g80g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä701g421kcal3.5g105.1g0g7.7g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g300g252kcal3.3g55g1.2g5.4g
Kiivi kuorittu 240g113kcal0g17g1.4g6.5g
Hyytelösokeri Dan Sukker200g781kcal0.1g194.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5648g12877kcal126g1774g568g39.2g
Valittu annoskoko2824g6439kcal63g887g284g19.6g
Annoskoko puolitettuna1412g3219kcal31.5g443.5g142g9.8g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524