Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 811g370kcal4.1g66.5g1.6g32.5g
Peruna, keskikokoinen 60g428g257kcal6.4g55.7g0.4g3.9g
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g31kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi23g63kcal2g1.6g5.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g23g53kcal0.7g5.9g3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1127g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt225g104kcal7.2g10.8g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5652g2226kcal49g303.8g73.2g78.6g
Valittu annoskoko2826g1113kcal24.5g151.9g36.6g39.3g
Annoskoko puolitettuna1413g556kcal12.3g76g18.3g19.7g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374