Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai383g1340kcal45.9g271.8g8g11.5g
Oivariini, 60 (100g)282g1548kcal2.8g2.8g168.9g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%383g1110kcal130.2g0g65.1g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g450g315kcal49.5g11.3g6.8g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g293g463kcal98.1g0.1g5.3g2g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Kanamuna, paistettu (pirkka)248g545kcal32.4g1.2g46.1g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g450g540kcal14.9g21.6g45g0g
Persilja 113g31kcal1.6g1.2g0.2g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5652g11845kcal753.8g630.8g691.2g48.8g
Valittu annoskoko2826g5922kcal376.9g315.4g345.6g24.4g
Annoskoko puolitettuna1413g2961kcal188.5g157.7g172.8g12.2g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891