Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 643g2208kcal65.6g450.4g7.7g22.5g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g90kcal0g22.2g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g559g671kcal17.9g25.2g55.9g0g
Kananmuna kuoreton 308g439kcal38.5g0.9g31.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g699g455kcal76.9g29.4g2.1g0g
Sokeri 280g1135kcal0g279.4g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 280g128kcal8.4g13.4g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5656g10347kcal417.6g1663g202.8g45.2g
Valittu annoskoko2828g5174kcal208.8g831.5g101.4g22.6g
Annoskoko puolitettuna1414g2587kcal104.4g415.8g50.7g11.3g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908