Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)25g95kcal0.1g1.6g10g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.2g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 45g151kcal0g33.1g0g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Valkuainen (100g)75g32kcal7.4g1.1g0.1g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana566g1077kcal16.4g194.2g22.8g2.4g
Valittu annoskoko283g539kcal8.2g97.1g11.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna142g269kcal4.1g48.6g5.7g0.6g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311